Vinn en komfyrvakt!

Brann- og redningsvesenet i Nordland rykket i 2020 ut til 49 branner og branntilløp på komfyren. I hovedsak tørrkokinger. En komfyrvakt kan løse problemet og bidra til å redde liv og verdier.

10.02.202105:23 Tone Jespersen

Branntilløp på komfyren utgjør nesten halvparten av brannvesenets utrykninger. Med komfyrvakt kuttes strømmen til komfyren når det blir for varmt. 

– Mange sitter nok på en historie om da det holdt på å gå skikkelig galt på kjøkkenet. Enten om da det ringte på døren, eller da babyen begynte å skrike på soverommet. Litt uoppmerksomhet er alt som skal til. Det kan fort gå fra matos til farlige branngasser, og i verste fall kan det oppstå brann, sier Bjørnar Nøis i Kystnett.

– De fleste komfyrbranner skyldes uoppmerksomhet og ikke tekniske feil ved produktet. Ingen tar skade av å vente litt på at du skrur av ovnen, men mange kan ta skade dersom du glemmer det, fortsetter Bjørnar.

Komfyrvakten består av en sensor og en strømbryter og er enkel å installere. Sensoren overvåker kokeplatene. Hvis sensoren oppdager fare for brann, utsløser den en alarm. Om ingen reagerer på denne, gir sensoren beskjed til en bryter om å kutte strømmen til komfyren. 

Komfyrvakter får du kjøpt hos elektronikkbutikker, kjøkkenbutikker og i nettbutikker. Her kan du lese mer om komfyrvakt.

Komfyrvaktkampanjen

Onsdag 10. februar arrangeres en nasjonal komfyrvaktkampanje for å få økt oppmerksomhet om de mange komfyrbrannene. Som del av kampanjen vil det bli delt ut 250 komfyrvakter til noen som trenger det rundt om i landet. Her kan du se film, og lese mer om hvordan du kan vinne en komfyrvakt. 

, click to open in lightbox